Stukje 9

ROZE

Het begon vanmorgen al bij het kiezen van m’n outfit. Kiezen jullie ook elke dag je kledingkleur waar je je specifiek toe aangetrokken voelt? Ik altijd. Man- en zoonlief niet. Zij pakken gewoon hetgeen er vanboven op de stapel ligt. Als was- en strijkvrouw van dienst manipuleer ik dan ook stiekem wat ze de komende dagen zullen dragen. Ik hou van kleding én kleuren!

De laatste tijd was m’n kledij regelmatig getint met voornamelijk donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw of grijs. Elke kleur heeft z’n charmes maar de mistroostigheid die je bij jezelf ervaart van de meer donkere kleurnuances, weegt veel zwaarder door als je jezelf ook nog eens verpakt (verstopt?) in alles wat donker is. Toch rijmden deze kleuren met m’n gemoedstoestanden tijdens die mindere momenten. Een enkele keer sprong ik eens uit de band en werd het een knalrode pull. Een dag waarop ik me energiek, blij en actief in de (boks)ring des levens wierp.

Vandaag koos ik mijn meest poezelige en zachtroze trui omdat hij iets liefs uitstraalde. Hij had een troostend effect op me toen ik de donzig gebreide draadjes op m’n huid kon voelen. Bij elke beweging genoot ik van alle tedere strelinkjes als vederlichte pluimpjes wiens werkdag met liefde en geborgenheid zou voltooid worden. Meteen moesten daar ook m’n lievelingsedelsteen en rozenkwarts armbandjes, oorbellen en bijpassende ring bij gedragen worden. Liefde kent immers geen grenzen. Dit simpele scenario bezorgde me een spontane glimlach en een opgewektheid omdat het voor mij goed en juist aanvoelde. Zo kon m’n dag harmonieus en in lijn met mezelf beginnen

'Alles in roze betekent niets anders dan liefdevolle zachtheid' @claudinthecloud

'Alles in roze betekent niets anders dan liefdevolle zachtheid' @claudinthecloud

Wie een beetje met de betekenis van edelstenen vertrouwd is, weet dat rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde, zelfacceptatie, schoonheid en harmonie. Op sommige dagen heb ik nood aan extra ondersteuning en wil ik de rozenkwartssteen, sieraden én kleur dicht bij me. Noem het zweverig of niet maar tijdens m’n boodschappentocht had ik echt de indruk dat mensen me met meer zachtheid benaderden. Voor zover dit natuurlijk kan en mag in coronatijden. Ikzelf had ook de neiging met hartjesconfetti te strooien naar iedereen die vandaag in m’n buurt kwam of die me via andere kanalen wist te bereiken. Een vriendelijke mevrouw liet me bijvoorbeeld passeren aan de kassa terwijl ik echt een bomvolle winkelkar had. ‘Ik heb tijd’, zei ze er nog met lachende ogen bij.  Ik lachte vrolijk terug.  In gedachten kreeg zij van mij een extra superlading confetti.

Het ontvangen van een aantal heerlijk lieve en bemoedigende berichtjes in m’n mailbox en appjes van mensen die zich geraakt en ondersteund voelden door de voorbije blogposts of die gewoon iets anders liefs stuurden, maakten de liefdeskriebels compleet. Wat voelde ik me gedragen op deze dooie maar mooie dinsdag!

La vie en rose kon niet stoppen zonder m’n kaartjes ‘De geheimtaal van kleuren’ van Inna Segal te raadplegen. Je kan deze prachtig geïllustreerde kleurenkaartjes gebruiken door ze te schudden en omgekeerd op tafel te leggen. Blindelings pik je er een of twee uit en je leest de bijbehorende betekenis. Je onderbewuste zal het voor jou ‘juiste’ kaartje uitkiezen waaraan een boodschap verbonden is die op dàt eigenste moment voor jou van betekenis kan zijn.

Mijn eigen methode is om ze allemaal op tafel of op de grond uit te spreiden. Ik laat elke kleur op me inwerken en voel welk kleurenkaartje een connectie met me maakt. Een klikje alsof de sleutel past in m’n hart en ik daardoor een soort verbondenheid met het kaartje ervaar. Je raadt het al: dat moest roze zijn. Ik kon moeilijk kiezen tussen twee schakeringen: het typische en zachte ‘roze’ wat staat voor ‘Laat de liefde toe’. En of! En verder nog de ‘watermeloen’ (super lekker!) wat ‘Geniet van je innerlijk kind’ zou betekenen. Ik heb m’n mini-Claudje al een tijdje in m’n hart gesloten en ik geniet elke dag van haar. Spelen is het allerliefste wat ik doe al smijt ik me niet zomaar in elke spelactiviteit. Ieder z’n ding zou ik zeggen.

Het is een feit dat ik regelmatig met m’n kaartjes speel. Ik heb meerdere maar stuk voor stuk boeiende, gave versies en modellen. Na al die jaren experimenteren, blijft het een mysterie hoe ze precies werken. Iedere keer verkondigen ze een waarheid en hetgeen je tot diep denken en voelen aanzet. Al wil ik toch ook benadrukken dat het voor mij een ‘spel’ blijft en het mijn leven niet beheerst. Laat ik het een creatieve en onverklaarbare houvast noemen die telkens weer spannend is met ontelbare kriebels in de buik.

Er zijn twee soorten mensen: zij die er waarde aan hechten en zij die het absolute nonsens vinden. Degenen die ik ooit heb voorgesteld om er samen mee te spelen, hebben stuk voor stuk en heel gretig meegedaan. Ook zij die het als gebakken lucht beschouwden maar op een of andere manier toch nieuwsgierig genoeg waren om ‘het gewoon eens voor de fun te proberen’. Ja ja…

Dankbaar voor deze roze hartjesdag.

Dankbaar voor het leven als mysterie…

Kus X

Claud

19 januari 2021

Opmerkingen

Lena

20.01.2021 13:14

www.online-orakels.nl
Is zeer uitgebreid en heeft mijn voorkeur.

Claud

21.01.2021 08:55

Leuke tip Lena! Thx💋

Meest recente reacties

26.06 | 12:11

Dankjewel Annemie 🙏 Fijn dat m'n blog jou kon bekoren. Het is nummer 37 dus indien je zin moest hebben, zijn er nog 36 te lezen. Vakantielectuur?😍

Het is de eerste keer dat ik je blog tegen ben gekomen, wat leest hij leuk door je vlotte en (h)eerlijke schrijfstijl. Gelukkig is alles goed verlopen. Ik zou een kaartje sturen naar de spoedarts.

25.06 | 04:53

22.06 | 17:37

Met jou steeds aan mijn zijde...😘❤️😘

Straf hoe jij er weer in slaagt om zo’n moeilijke en pijnlijke situatie zo mooi te kaderen. Het was idd niet simpel. Straffe madam 😍😘

22.06 | 16:20

Deel deze pagina