Stukje 3

ORGASME

Alles begint met een idee of gedachte. Meestal gebeurt het op een moment van totale ont-spanning en wanneer ik m’n hoofd niet breek over een mogelijke oplossing voor een probleem of wanneer ik zo’n gouden ingeving totaal niet verwacht.  

Als een ploppend bolletje verscheen er vanmorgen zomaar iets dergelijks op m’n netvlies (jee, een idee!) toen ik het niet kon laten om mezelf even te installeren op een simpele keukenstoel op ons zonovergoten terras terwijl ik eigenlijk aan het sporten was.

Ik zag letterlijk een vlammende ‘bol’ verschijnen omdat ik met half dichtgeknepen ogen de zon probeerde te bekijken. Allicht onmogelijk want ze scheen zodanig hard en goed dat het leek alsof ze me alvast wilde opwarmen voor iets moois, iets opwindends.

Ik genoot van haar stralen en in een uithoek van onze tuin verspreidde zich een zoete, honingachtige geur. Allerlei zomerse taferelen mocht ik met gesloten ogen gadeslaan: balen stro van een Kempens boerenveld iets verderop prikkelden m’n neus, passionele zachtheid van zwoele zomeravonden met krekels op de achtergrond en roze fruitige cocktails in de hand. We genoten van een vurig oranje, koraalkleurige ondergaande zon na een wederom zomerse en hitsige dag. Je reinste fantasie of course maar… ik zie het als een soort van voorspel dat ik vanmiddag met de zon speelde.

Wat hou ik intens van haar! Mmmm… Steeds verwarmt ze m’n ziel alsook vandaag in putteke winter. Als een hartstochtelijke, sensuele en cosy deken omhelst ze me van top tot teen, van binnen en van buiten en dus in mijn complete ‘zijn’. Ik hoef er niks voor te doen, enkel voelen wat de zonnewarmte met me doet. Enige opwinding bekroop me wel. Als een croissantje in de oven liet ik me verwennen door haar en stroomde mijn zogenaamde idee als vanzelf bij me binnen. Wat zou ik haar graag ook eens goed vastpakken en volledig platdrukken met evenveel liefde en zonlicht zoals zij me elke dag schenkt en dit dan vooral tijdens het voorjaar of op zomerse dagen. Of zoals vandaag zo heel even…

Wat als ik nu eens zelf een honing-saffraankleurige ‘zon’ zou maken? Zodanig dat ik ze altijd kan bewonderen, bij me heb en de blijdschap kan voelen van haar aanwezigheid.

Ik wil mijn eigen hoogstpersoonlijke zon creëren! De adrenaline, dopamine en oxytocine gieren vanuit m’n hersenpan doorheen m’n lijf. Als straaljagers zoeven ze doorheen m’n systeem om hun acrobatische kunsten bloot te geven. Zo snel als ik kan, trek in m’n creatieve, alles-mag-vol-verf-en-kliederzooi outfit aan en spurt ik naar m’n atelier, m’n Cloud.

Ik hoef niet lang na te denken hoe ik het ga aanpakken en/of welke techniek noch kleuren ik zal gebruiken. Enkel het samenstellen van de juiste consistenties van de verschillende soorten geel, oranje en warmrood dien ik nog te maken. Goud mag zeker ook niet ontbreken!

Het kriebelt in heel m’n lijf en ik voel me kinderlijk blij. Een paar uurtjes ben ik zoet met mengen, verdelen en voorbereiden van kleuren, materialen en technieken om mijn uiteindelijke ‘zon’ geboren te laten worden. Het hele proces verloopt super gesmeerd en met muziek uit de seventies – in die periode leek me alles écht nog happy en preppy - op de achtergrond waan ik me in de wolken en héél dichtbij de zon.

Ik klim langzaam maar zeker die welbekende en zalige berg op om de aarde even te laten zijn voor wat ze is. Mezelf verheugend op het onbeschrijflijke gevoel van voldoening eens m’n idee ook waarheid wordt. Actief, echt en tastbaar.

Dan is het zover: de maatbeker met verschillende laagjes verf kan gegoten worden. Ik hou een paar seconden halt vooraleer ik werkelijk begin met gieten omdat ik hou van een beetje uitstellen. Nog even niet…nog heel even wachten. En dan…

Kortsluiting.

Weg.

Dat is exact wat ik ben en wat ik voel gedurende de luttele tien seconden van het werkelijke gieten. Letterlijk weg van de wereld.

Een orgastisch moment. Uniek in haar soort bij elke verrukkelijke gietsessie.

En nu...zen en rust na de ontlading. Mijn zon is precies zoals ik ze me maar wensen kon. Gloeiend en blakend van alle elementen die ik erin wilde zien en voelen. Krachtig, elegant en ja…ook best artistiek.

Nagenieten is enkel wat mij nog rest… Doen jullie mee?

PS: vanaf heden zal de zon nooit zo-maar een zon meer zijn🤩

Kus X

Claud

13 januari 2021

Orgastische zon o.l.v. Marvin Gaye - Sunny

Alles wat je wil dat de zon maar met je zou doen, wens ik je hier en nu... Geniet! X

Opmerkingen

Susan

19.01.2021 08:40

Heerlijke start van mijn dag dit 🌞

Ps. Ik ben even aan het bijlezen he, en wat ben ik blij om je te lezen 😊😘

Claud

20.01.2021 11:19

Blij om jou hier te zien verschijnen zussie💖 Dikke knuf😘

Els

13.01.2021 22:17

Jij weet jouw schrijven anders ook wel tot een climax te drijven

. Wat een prachtige zon, my Sunshine. Lots of heat and sun rays. Xxx

Claud

15.01.2021 13:40

Thx darling🙏💞🙏

ANN

13.01.2021 22:00

Je hebt mijn dag goedgemaakt. Ik heb de zon gemist maar nu wel intens gevoeld.

Claud

15.01.2021 13:44

Blij voor je dat je nog zonnestraaltjes mocht voelen, Ann😘☀️☀️☀️☀️☀️☀️
Krijg ik het warm van vanbinnen 💛

Meest recente reacties

26.06 | 12:11

Dankjewel Annemie 🙏 Fijn dat m'n blog jou kon bekoren. Het is nummer 37 dus indien je zin moest hebben, zijn er nog 36 te lezen. Vakantielectuur?😍

Het is de eerste keer dat ik je blog tegen ben gekomen, wat leest hij leuk door je vlotte en (h)eerlijke schrijfstijl. Gelukkig is alles goed verlopen. Ik zou een kaartje sturen naar de spoedarts.

25.06 | 04:53

22.06 | 17:37

Met jou steeds aan mijn zijde...😘❤️😘

Straf hoe jij er weer in slaagt om zo’n moeilijke en pijnlijke situatie zo mooi te kaderen. Het was idd niet simpel. Straffe madam 😍😘

22.06 | 16:20

Deel deze pagina